Chili con carne er direkte oversatt til «chili med kjøtt», og er en utrolig god middagsrett. Med Rema 1000 sin Meatish-kjøttdeig kan du nå lage chili sin carne (altså, chili uten kjøtt) uten å merke forskjellen. Helt genialt! Chili con/sin carne er en utrolig lettvint middag å lage, og passer perfekt til å lage i store porsjoner, slik at du kan ha enkel middag ut uken, eller fryse ned. Faktisk blir den bedre av å bli varmet opp to-tre ganger!

Denne oppskriften er vegetarisk, men om du ønsker kjøtt er det selvsagt bare å bytte ut med vanlig kjøtt- eller karbonadedeig. Ønsker du å gjøre den vegansk kan du for eksempel bytte ut Meatish med to ekstra bokser bønner.

OPPSRKIFT PÅ CHILI SIN CARNE (ca 2 personer):

Du trenger:

– Olje eller margarin til steking

– 400g Rema 1000 Meatish deig

– 3 båter hvitløk

– 2 store paprika

– 1 boks kidneybønner

– 1 boks chilibønner

– 1 stor chili

– 1 stor løk

– 1 boks grovhakkede tomater

– 1 neve persille

– Cajennepepper

– Paprikapulver

– Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med å steke Meatishkjøttdeigen sammen med en god slant smør eller margarin i 2-3 minutter sammen med finhakket chili, hvitløk og løk, og la dette surre i 4-5 minutter. Tilsett finhakket paprika sammen med de grovhakkede tomatene, og alle krydderne og la dette varmes opp. Tilslutt tilsetter du bønnene og persillen, smak til med salt og pepper, og la dette koke sammen i 10 minutter før servering.