En liten oppskriftbonanza fra meg for tiden! Denne oppskriften fikk jeg av mamma, da jeg fikk Le Creuset støpejernsgryte til jul. Perfekt til å bake brød, lage suppe, steking, gratinering eller one-pot-pasta. Egentlig alt! Dette brødet er så utrolig enkelt å lage, og smaker skikkelig godt. Det holder seg godt i 2-3 dager, innepakket i et kjøkkenhåndle eller liknende.

OPPSKRIFT PÅ HVERDAGSBRØD:

Du trenger:

300 gram speltmel

150 gram hvetemel

1 1/2 ts salt

1/2 ts tørrgjær

2 ss havregryn

1 ss kruskakli

5 dl vann

Fremgangsmåte:

Bland det tørre sammen i en bolle og rør ut med vannet til du har fått en jevn, fin deig. Kjøkkenmaskin er ikke nødvendig. La deigen heve i 12 timer på en lun plass. Varm opp ovnen til 240 grader, og la formen du skal steke brødet i varmes opp sammen med ovnen. Ta formen ut når ovnen er varm og ha litt hvetemel i bunnen. Hell oppi deigen, og pensle med litt vann. Her kan du gjerne ta solsikkefrø eller gresskarfrø på for ekstra god smak. Stek brødet med lokk over i 35 minutt, og stek uten lokk i 20 minutt. La formen avkjøles litt før du tar ut brødet og lar den avkjøles på rist.

Et perfekt brød til hverdags som er veldig enkel å lage (det lager jo praktisk talt seg selv etter man har kastet oppi litt ingredienser) og smaker utrooolig godt! ♥