Riktig god lørdag alle sammen! Jeg lovte egentlig å ha disse DIY julegaveinnleggene på fredag, men gårsdagen var så stappfull at jeg plutselig ikke var hjemme før klokka ett. Nuvel, i dag tenkte jeg å vise dere nok en drikkelig julegave, haha! Jeg lover at det ikke bare blir spiselige gaver fremover, men om du er interessert i mer kan du lese DIY julegaver 1 her.

Dette er en DIY som tar mange måneder å lage, men det er et utrolig fint tips til neste jul, eller eventuelt gaver fremover i tid. Jeg har nettopp satt min over på flaske, da jeg høstet bærene og lagde likøren i juli. Ripslikør har blitt en must i jula for meg, og det skal bli utrolig morro å smake på min egen hjemmelagde med bær fra hagen! Dette er i tillegg noe av det enkleste du kan lage, da du faktisk bare tilsetter 3 ingredienser og lar det kose seg i et mørkt rom i fire måneder. Perfekt gave til de som har alt, eller er glad i god drikke.

Image and video hosting by TinyPic

DU TRENGER:

Rips. Enten ferske eller kjøp frosne som du lar tine.

Sukker.

Glass til oppbevaring. Det er viktig at du har et med tett lokk for å kunne vende på glasset. Mitt er fra Europris.

Vodka. Det aller beste er å bruke 60%, da dette trekker ut mer smak, men vanlig vodka funker også fint. Må være uten tilsatt smak!

Flaske.

Image and video hosting by TinyPic

SLIK GJØR DU:

Rens ripsene for stilker og pass på at de er godt modne, og legg dem i et glass med tett lokk. Fyll ca 200 gram sukker per liter rips. Hell til slutt 1/4 liter sprit per liter rips. Sett krukken en plass det er mørkt og kjølig. Husk å snu på glasset ca to ganger daglig til sukkeret er løst opp. Lagres i omtrent fire måneder, men husk å vend på glasset av og til.

Til slutt så siles og tappes likøren på flasker. Jeg kjøpte noen etiketter på eBay som var veldig fine til! Glassflaskene er fra IKEA.

Image and video hosting by TinyPic

Har du en fin julegave DIY? :-)