Hei og riktig god fredag! Jeg tenkte å begynne med en ny ting her på bloggen, nemlig å vise en billig, DIY julegave hver fredag frem mot jul. I år sitter jeg litt dårligere i det økonomisk enn før, så det er ingen hemmelighet at julegavene i år blir noe billigere. Jeg tipper også det er mange studenter og generelt andre som må stramme inn litt, men jeg synes ikke kosen med å gi bort julegaver skal bli noe mindre selv om man føler man ikke har allverdens å velge i. Dessuten synes jeg heller ikke jula skal handle om å gi det som koster mest mulig penger. Jeg blir helt oppriktig mye mer glad for hjemmelagde gaver, eller personlige gaver, som jeg vet giveren har brukt tid på, tenkt på meg og ønsker å gi meg en liten oppmerksomhet. Dette gir meg mye mer enn om noen røsker med seg et armbånd hos gullsmeden til to tusen kroner, tre dager før jul. Er dere ikke enige?

Disse kakao-glassene skal jeg gi som en liten ekstragave, og den er super enkel og billig å lage! Det eneste jeg har brukt penger på er kakaoen, etikettene og marshmallowsene, og gaven kom på ca 7 kroner per glass. Temmelig billig, også er det jo fryktelig koselig å gi en liten hjemmelaget oppmerksomhet til noen.

Image and video hosting by TinyPic

DU TRENGER:

Hyssing. Jeg har bare spart på all hyssing som jeg bruker, og bruker det om og om igjen. Penger spart der, altså!

Tekstil. Her har jeg tatt fra kjøkkenhåndklær som ikke var fine nok til å henge over komfyren lengre. En tur i vaskemaskinen, så kan disse fint brukes.

Glass. Jeg har spart alle glass fra tacosaus, tomatpure og syltetøy, perfekt å bruke til dette! Ellers kan du alltid bruke disse fra IKEA!

Etiketter. Disse kjøpte jeg på eBay. 12 kroner for 100 stk!

Kakaopulver. Du kan selv velge om du vil gå for en billig eller en ekslusiv variant. Min er fra Kremmerhuset.

Mini marshmallows. Disse kan kjøpes på store dagligvareforretninger, eller for eksempel på iHerb.

Limpistol.

Image and video hosting by TinyPic

SLIK GJØR DU:

Dette er kanskje en no-brainer, men det er greit å forklare uansett! Jeg klippet tekstilen min i rundinger, med en helt vanlig kjøkkensaks, litt større en selve lokket. Så brukte jeg limpistolen til å lime fast tekstilen på lokket, og noen punkter på sidet av lokket, slik at det får et lite «skjørt»(i mangel på et bedre ord, haha…)

Så la jeg rett og slett bare ønsket kakaomengde (jeg la oppi akkurat nok til 1 kopp kakao) og toppet med marshmallows. Husk å skru lokket på hardt, så marshmallowsene ikke blir tørre! Til slutt tredde jeg hyssingen med lappen på rundt noen ganger og knyttet i en sløyfe, og voilâ! Enkelt, billig og en veldig koselig førjuls aktivitet.

Image and video hosting by TinyPic

Har du en fin julegave DIY? :-)