Å reise er utrolig gøy, men også ufattelig dyrt. Det finnes derimot tips og triks som kan gjøre reisen billigere for deg. Her er 6 av mine tips!

BAGASJE:

Med mange flyselskaper må du betale mange hundre ekstra for å få med deg en kolli på 15-20 kilo. De aller fleste flyselskapene tilbyr derimot gratis bagasje på 5 kilo som du har med deg inn på flyet. Jeg har selv vært på reisefot med en 5 kilos bagasje i 5 døgn. Det gikk faktisk helt fint! Det største problemet var faktisk å få plass i den lille kofferten. Tips: Rull klærne når du pakker. Det tar mye mindre plass!

Image and video hosting by TinyPic

DROPP SHOPPINGEN:

Pengene flyr ofte bort på ferie på ting du egentlig ikke trenger. Den kjolen der var nydelig, og selvfølgelig skal alle venninnene dine få en kjøleskapsmagnet av Eiffeltårnet. Men er det virkelig nødvendig? Spar pengene ved å ikke dra på unødvendig shopping på ferie. Med mindre du selvfølgelig er på shoppingferie. Tips: Sett opp et budsjett over hva du vil bruke pengene dine på mens du reiser. Det gjør det lettere å ha oversikt.

Image and video hosting by TinyPic

VÆR TROFAST:

Benytt deg av både cash-points kontoene til flyselskaper og hotell, på denne måten kan du samle opp poeng og gjøre reisen billigere neste gang. Tips: Har de ikke hotellkjeden dit du reiser kan du booke via Hotels.com. Her får du hver 10. natt gratis.

Image and video hosting by TinyPic

REIS UTENOM SESONGEN:

Denne er egentlig en no-brainer, men mange reiser utenlands til store byer midt i sommerferien. Personlig tar jeg heller en helg i London midt i november, kontra fem dager midt i juli som jeg må bruke på å svette i evigvarende køer. Tips: Det kan også være en ide å sjekke alternative reisemål. Istedenfor Hellas, kanskje du vil prøve Albania?

Image and video hosting by TinyPic

SPIS LOKALT:

Den beste (og billigste!) maten finner du om du går bort fra de turistifiserte hovedgatene. Spør gjerne en lokal om hjelp, eller sjekk tripadvisor.com. Tips: Handle lunch eller frokost på en dagligvarebutikke og finn en park å spis det i. Ofte har dagligvarebutikkene i utlandet en utsøkt ferskdisk! Mye, mye billigere enn lunch på restaurant!

Image and video hosting by TinyPic

GRATIS AKTIVITETER:

Reiser du på trangt budsjett er det ingenting som tilsier at du ikke kan gjøre noe. De fleste steder er fulle av gratis aktiviteter. Et enkelt googlesøk med stedet du reiser til + free activities gir meg en haug med artikler og blogginnlegg om ting du kan gjøre som ikke koster en krone. Tips: Ring turistkontoret til dit du skal. De sitter på mye nyttig informasjon!

Image and video hosting by TinyPic

OFFENTLIG TRANSPORT:

Det er deilig å unne seg en taxi, men det aller lureste for lommeboka (og miljøet!) er å ta offentlig transport. I Europas større byer er det ufattelig enkelt og billig med ukespass som ofte inkluderer trikk, tog, buss og undergrunn. Tips: Skal du være på samme sted i noen dager, lønner det seg å kjøpe ukespass. Bruker du ikke opp hele uken så kan du gi det til noen som står for å fylle opp sitt eget kort. 

ALTERNATIV OVERNATTING:

Reise betyr ikke automatisk hotellopphold. Ønsker du å gjøre det billigere (eller til og med gratis!) kan hostels, AirB&B, house sitting, house swapping, couch surfing eller telt være like gode alternativer! Tips: Lei ut din egen bolig på AirB&B når du skal reise selv, så får du inn litt penger å bruke på reisen!

_MG_5583