KORT OM BYEN:

Roma er hovedstad i Italia. I antikken var Roma hovedstad i Romerriket, datidens suverent største og mektigste stat. Dette bærer hele byen preg av, og det er vakre bygninger overalt i byen. Det som overrasket meg mest var at hele byen er vakker.

Image and video hosting by TinyPic

GREIT Å VITE:

Valuta: Euro. 1 Euro = 9.37 norske kroner.

«Hallo» på italiensk er «ciao»

«Takk» på italiensk er «grazie»

«Hade» på italiensk er «arriverderci»

Image and video hosting by TinyPic

 

HOTELLER:

Jeg bodde på Roma Resort Colosseum noe som er et hotell jeg definitivt kunne tenkt meg å bo på igjen. Ryddig og fint, og vi 4 delte to soverom, kjøkken og to bad. Det var også i gåavstand fra Colosseum noe som var veldig greit. Ellers er byen et stort og vanskelig sted å navigere seg på, så det er lettest å komme seg rundt ved hjelp av transport, derfor var det et stort pluss at metrostasjonen var rett utenfor døra og busstopp var bare noen få meter unna. Hvis du ønsker å lete etter bra hotell i Roma anbefaler jeg deg å bruke Bestehotell.no.

Image and video hosting by TinyPic

TRANSPORT:

Som sagt er Roma en kronglete by å komme seg rundt i bare med å gå. Heldigvis er taxi billig her og lett å få tak i. Et ennå billigere alternativ er såklart buss. Jeg ville ikke regnet med å ta metroen for mye, da jeg var her i en uke var det kun en gang den faktisk var i bruk da vi skulle bruke den.

Image and video hosting by TinyPic

SHOPPING:

Roma er full av shoppingmuligheter, fra designerentusiastens paradis til kjedebutikker til outlets. Vi besøkte Castel Romano Designer Outlet og jeg er superglad for at vi tok turen ut hit. Det tar omtrent 30 minutter med buss fra utsiden av buss- og togstasjonen og var en utrolig søt plass. Her kjøpte jeg meg en Love Moschino lommebok for en god del penger mindre enn jeg ville brukt på akkurat det samme her i Norge.
Image and video hosting by TinyPic

Selv om jeg absolutt ikke var på noen shopping-tur hit ble det såklart litt da det er mye gøy å kjøpe her. Og var det en ting jeg plukket med meg hjem så var det mat! Og såklart vin. Jeg kjøpte oster, fersk pasta og spekeskinke. Absolutt verdt det, så jeg anbefaler å la det være litt plass igjen i kofferten til du skal hjem.
Image and video hosting by TinyPic

SERVERDIGHETER:

Den ene dagen jeg var her var jeg på en Segway Tour! Dette var jeg utrooolig skeptisk til i begynnelsen, men ble veldig positivt overrasket. Jeg lærte så mye om byen og fikk sett noen vakre plasser jeg aldri hadde oppdaget hvis ikke. Jeg skrev et eget innlegg om denne turen hvis du er interessert i å lese her. De har noe av det samme opplegget i både Firenze og Milano, og siden jeg skal til Italia i sommer skal jeg virkelig prøve meg på dette i en av disse byene også. En fantastisk opplevelse, verdt alle pengene!

Image and video hosting by TinyPic

Ghost & Legends of Rome Night Walking tour, var min personlige favoritt av alle de guidede turene vi hadde. FOR en kul måte å oppleve byen på! Spesielt hvis du er interessert i spøkelseshistorier, kule (og rare) fakta om byen og de som bor der og liker å fotografere på nattestid er dette virkelig turen for deg. Jeg har skrevet mer om opplevelsen her.

Image and video hosting by TinyPic

Byens hop-on hop-off busser skuffet heller ikke! På denne måten fikk vi lett oppleve de store turistattraksjonene i byen slik som Colosseum,  Altare della Patria, Vatikanet, Spansketrappene, Fontana di Trevi og så videre. Husk at i sommermånedene er det ufattelig varmt her, så ta med deg nok av vann på bussen, jeg synes det var litt vanskelig å finne steder som solgte vann i nærheten av de store turistattraksjonene (merkelig nok) På stedene som Colosseum og Vatikanet er det helt ville køer for å komme inn, så jeg anbefaler deg å kjøpe billetter til dette på forhånd. I sommer skal jeg definitivt gjøre dette.

Image and video hosting by TinyPic