Les gjerne del 1 her og del 2 her.

Som blogger er en stor del av hverdagen nettopp dette med bilder. Et innlegg er aldri komplett uten et tilhørende bilde, og med dette kommer det endel utfordringer. De to andre «Fototips for bloggere» innleggene jeg har laget har vært veldig populære så nå tenkte jeg å slå til med en del 3. Bloggingen og ikke minst fototeknikkene mine har forandret seg betraktelig siden jeg begynte å blogge i 2012 og det er alltid morsomt (og flaut..) å kikke tilbake. Heldigvis har det kommet seg, men jeg vil alltid fortsette å utvikle meg. Jeg har selv vært nybegynner på dette, og etter mange år tråler jeg fortsatt nettet etter tips. Her kommer noen tips som jeg har lært meg opp igjennom, men først og fremst – noe jeg synes er like grusomt hver gang jeg legger ut disse innleggene: Forskjellen på bloggbildene fra 2012 til 2015-2016:

Image and video hosting by TinyPic

De over er bilder som har blitt lagt ut på bloggen mellom 2015-2016. De under er fra de første måneden jeg startet å blogge i august 2012.

Image and video hosting by TinyPic

DET BESTE KAMERAET ER DET DU HAR MED DEG:

Det hjelper ikke å ha kameraets Rolls Royce om du ikke har det med deg, klar til å fange øyeblikkene du opplever. Det aller viktigste med et bilde er jo faktisk at du får tatt det! Så om du har med deg mobilen, et kompaktkamera eller et speilreflekskamera så spiller ikke det så stor rolle. Prøv å gjør det beste ut av situasjonen og få så god kvalitet som overhodet mulig. Det er faktisk mange ganger jeg har angret i ettertid på at jeg ikke tok et bilde fordi «jeg hadde bare mobilkamera uansett».

Image and video hosting by TinyPic

FLYTT DEG:

Av og til er det eneste som skal til for å gi et bilde en kulere effekt noen få centimeter. Enten om det er til siden for å slippe å få med forstyrrende elementer, eller om det er nærmere for å få frem detaljene i det du prøver å fotografere.

Image and video hosting by TinyPic

VÅG Å EKSPERIMENTERE:

Nå for tiden er det veldig populært med hvite, minimalistiske bilder som blogger. Og for all del, jeg liker denne stilen selv. Men noenganger må man bare innse at ikke alle kan ha lyse og hvite bilder hele tiden. Våg å gå litt ut av din egen komfortsone av og til. Har du valgt å gjøre dette en gang er det jo ikke sånn at du MÅ fortsette med det heller. Personlig synes jeg det er veldig forfriskende å komme over blogger som har forskjellige stiler på bildene sine. Det kan fort bli litt repetitivt hvis ikke.

Image and video hosting by TinyPic

TEKSTIL & TEKSTUR:

Noe som er med på å forme bildet ditt er tekstil og tekstur. Med hvitt finnes det jo faktisk mange forskjellige uttrykk man kan gi, og jeg er personlig veldig glad i å mikse «hardt mot mykt» om for eksempel et hvitt, hardt tregulv med myke silkebånd. Eller en hard bok mot mykt sengetøy. Dette kan du selvfølgelig gjøre på bilder med farger også, og det er med på å gjøre det litt mer spennende.

Image and video hosting by TinyPic

VENT:

Noen ganger virker det som om alt ligger til rette for et fint bilde, men ta deg et lite øyeblikk og vent. Utrolig mye kan skje på noen få sekunder, sola kan titte frem bak skyene og gi deg et helt utrolig lys. Husk at oppskriften på et godt bilde er tålmodighet.

Image and video hosting by TinyPic

VÆR KREATIV:

Av og til går ikke ting som planlagt, men vær kreativ og løsningsorientert og jobb med det du kan så kommer du utrolig langt!

Image and video hosting by TinyPic

Jeg håper jeg klarte å uttrykke meg på en noenlunde forståelig måte og at dere fikk bruk for tipsene. Mange kunne dere helt sikkert fra før av også. Hva er ditt beste fototips?


INSTAGRAM:  @FISKEPINNE    |    SNAPCHAT: @FISKEPINNE