En dag før jeg fyller 22 har jeg rett og slett satt meg ned med mine filosofiske tanker om meg selv. Vi har alle ting vi virkelig prøver å få til, men som vi bare feiler miserabelt i. Nå snakker jeg ikke om å ikke kunne synge eller danse, for det er ikke noe alle er laget for uansett. Jeg har prøvd å finne på ting som er greit å kunne her i livet, og som jeg så gjerne vil få til. Men uansett hvor målrettet jeg er så feiler jeg hver forbanna gang. Noen av disse tingene har jeg gitt opp for lenge siden, andre strever jeg med ennå. Jeg liker jo å tro at jeg er et oppegående menneske med normal IQ og kan få til nøyaktig det jeg virkelig vil. Men noen ganger er kanskje det smarteste å bare gi opp. Og siden det er mandag så kan vi like gjerne være litt pessimister ut dagen, er du ikke enig?

 

1. Vaske vinduer.

Jeg har prøvd alt; med såpe, uten såpe, med nal, med klut, med spesialdesignede dingsebomser. Ja, alt. Jeg får ikke vinduene rene, og hvis jeg mot formodning klarer å få de rene kan du ta deg et godt tak i fua på at det er fullt av striper igjen på vinduet. Jeg tror faktisk ikke jeg har hatt en eneste arbeidsgiver som ikke har kommentert dette. Kanskje jeg burde føre opp på CV-en at vasking av vinduer er uaktuelt?

2. Påføre neglelak på tærne

Som ei jente som faktisk liker å ha på neglelakk kan dette fort bli et lite problem. Ofte klarer jeg å lakkere sånn 64% av hele tåa, men allikevel klarer å ikke dekke en flekk på selve neglen. Hvordan er det egentlig mulig?

_MG_5933

3. Snakke andre språk/ dialekter når jeg er beruset

Ikke til daglig et stort problem, men når man er på ferie og er ute og treffer noen man har lyst til å snakke med så står jeg bare der og klarer ikke uttale engelske ord, og glemmer stort sett alt. Egentlig veldig flink i engelsk altså, men ikke be meg om å gå bort til en brite i en bar etter et par drinker innabords. Men mindre du vil få deg en god latter, såklart.

4. Stryke

«Jeg tror du er den siste i verden jeg ville spurt om å stryke bunadsskjorta mi, vennen min» quote fra min kjære mor, som har tro på at jeg kan klare alt jeg vil i denne verden om jeg bare prøver. Bortsett fra å stryke. Jeg har lært meg å ikke ødelegge et putevar under stryking, og jeg klarte faktisk sånn halvveis å stryke russebuksen min. Men utover så stryker jeg i strykefaget (hehehe, humoren har jeg inne ennå da gitt)

5. Flette håret/ lage håroppsatser

Fuck. You. Pinterest. Her i gården er det enten rett ned eller hestehale som er tingen. Føler jeg meg spesielt modig en dag går jeg for en donut-bun. Utover det kan jeg bare la det være, jeg skjønner seriøst ikke hvordan bloggere verden rundt klarer å alltid finne på nye oppsatser som «bare tar 3 minutter og lage og som er kjempeenkle!» I tillegg ser de seriøst freshe ut, imens jeg ser ut som om jeg har satt håret fast i en vifte..

_MG_5929

6. Holde meg organisert

Dette er vel mitt største problem, da jeg faktisk liker å organisere, men jeg liker ikke å ha det organisert. Hvis det gir mening (jeg vet det ikke gjør det, men bare nikk forståelsesfullt med så jeg ikke føler meg som tidenes krise av et menneske.) Hvor ofte jeg tenker for meg selv at NÅ skal jeg få orden på livet mitt, ha det ryddig både rundt meg og i hodet. Ikke gå glipp av avtaler fordi jeg glemmer det og må bruke 20 minutter på å lete etter en venstresko fordi jeg tok den av meg da jeg satt på do, istedenfor å sette den sammen med de andre skoene slik andre, normale folk gjør.

7. Gangetabellen

Okei, denne er faktisk flau. Jeg har aldri vært særlig flink med tall men jeg har stort sett klart å komme meg igjennom mattetimene med helt kurante karakterer. Nå er det ikke sånn at jeg ikke kan gangetabellen, men på barneskolen min hadde vi en såkalt «gangetest» hvor vi måtte kunne hele gangetabellen. Og denne skulle alle kunne! Jeg fikk den aldri 100% til, og hadde alltid en feil. Husker ikke hva den var, men det var alltid i 7-gangen. Sykt flaut, og jeg aner ikke om jeg var den eneste. Jeg tror faktisk jeg var det…

8. Knytte sko med bare en løkke

Jeg har bare lært en måte å knytte sko på, og det er på den «barnslige» måten. Nemlig med to løkker som knyttes inn i hverandre. Jeg har sett på tutorials på Youtube, og en gang fikk jeg det faktisk til! Men, jeg klarte det ikke uten å ha en video foran meg. Nå har jeg bare innsett nederlaget og tenker bare at folk som ikke knytter sko på den måten er teite.

_MG_8134

9. Lage halvstikk

Kanskje ikke en særlig problemstilling for de fleste, men se for deg scenarioet; du er på båttur med for eksempel svigerfamilien din som du ikke har truffet så mange ganger før og de vet du er Sørlending. Født med tean i tanga, du har båtførerbeviset og har hatt din egen båt med påhengs siden du var 11. Svigerfar skal til å legge båten til land og ber deg hoppe først og fortøye båten. Du gjør som du får beskjed om, men svigerfar legger merke til at du har en litt obskur måte å knytte på. «Kan du ikke bare lage halvstikk, Iselinn?» Der. Akkurat det øyeblikket hadde jeg bare lyst til å dukke meg under vann og ikke komme opp igjen. Jeg tror min far også er temmelig lei av å vise meg den også.

10. Brette håndklær og pledd

TIDENES irritasjonsmoment i hverdagen. Hvis det noen gang kommer en elektrisk dings som kan brette håndklær, pledd, sengetøy og duker så skal jeg faktisk stå utenfor fabrikken for å få tak i en før de kjøres til butikkene. Alt i rektangel og firkantform blir jo bare skjeve når de brettes, og det er jo faktisk umulig å få det til å se pent ut. Når jeg ser folk bretter slike ting med største selvfølgelighet og får det helt perfekt får jeg faktisk lyst til å slå noen i eggstokkene.

Fortell meg gjerne om en ting du ikke får til!