Det er tusenvis på tusenvis av skinnjakker der ute i den store klesverden. Etter lang tid med leting har jeg endelig funnet min perfekte (som jeg så klart kommer til å skrive mer om!), men det var sannelig ikke lett! En skinnjakke er et plagg man med god samvittighet kan investere i, dei den passer til stort sett alt man har. En gang så jeg ei i en hvit, søt brudekjole med blonder som hadde en rå bikerjakke hengende over skuldrene, og jeg tenkte «herregud, så KULT!» Jeg kan med andre ord ikke komme på et plagg som er mer anvendelig enn dette klassiske stykke tøy. Her har jeg en guide jeg selv har fulgt for å hjelpe meg i jakten på den perfekte skinnjakka:

STIL. Først og fremst er det viktig å tenke på hvilken stil man ønsker. Vil du ha en røff bikerjakke eller en litt lettere og klassisk variant? Hva passer best til deg og stilen din?

PASSFORM. Det finnes mange flotte skinnjakker der ute, men personlig er det få som har en flatterende passform. Husk at hvis du skal investere i en skinnjakke må du føle deg som en million kroner med den på. Når du finner passformen som er rett for deg, vet du det.

_MG_8251

BRUK. Hva skal den brukes til? Skal den brukes hver dag eller bare som et statementplagg til fest? En som skal brukes hver dag kan gjerne være litt enklere enn en som skal brukes til å sprite opp søte kjoler eller gjøre rocke-looken komplett.

SKINN. Ønsker du ekte skinn eller PU? Brun, sort eller andre farger? Ekte skinn er som regel mye dyrere enn PU, men eldes penere. Er du mer fan av jordtoner i garderoben din er kanskje en brun variant å foretrekke enn en sort. MEN HUSK; er skinnjakken i ekte skinn veldig billig kan det fort hende du støtter en grusom industri. Mange steder i verden kidnappes dyr fra gatene for skinnet dems, og de blir torturert på de grusomste måtene. Dette er selvfølgelig noe du aldri kan være helt sikker på. Men er du i tvil; hør med produsenten. Hvis ikke går du for PU.

_MG_8253

DETALJER. For mye detaljer; blir fort lei. For lite detaljer; kjedelig. Smaken er som baken, og det er viktig at du finner en skinnjakke som har det du synes er akkurat passe med detaljer. Litt fuskepels på kragen kan selvfølgelig være kult, men det kan bli vanskeligere å få brukt jakka i sommersesongen.

PRIS. Alfa og omega. Er du på budsjett er det selvfølgelig mange flotte skinnjakker å velge mellom (slik som den jeg falt pladask for..!) men du må nok belage deg på å ikke kjøpe en i ekte skinn.

_MG_8254

FÔR. Hvor mange ganger har jeg ikke stått med det som så og si har vært den perfekte jakka, men så er foret i leopardmønster eller en ilende rød farge? For mange kan dette sikkert være midt i blinken, men personlig måtte den ha en sort, nøytral farge. Jeg vil kunne mikse jakken min med hva som helst uten å gå på premisser med foret på innsiden.

LENGDE. Dette kommer utrolig an på hva slags kroppsform du har og hva du skal bruke den til. En bolero-liknende kan være utrolig kult for å balansere med for eksempel en søt kjole.