Nå er det på tide med et nytt fototips! Definitivt de innleggene som er mest populære hos meg, og det synes jeg jo selvfølgelig er utrolig hyggelig. Jeg får mye spørsmål angående objektiver og spesielt er folk interessert i makroobjektiver, noe jeg skjønner veldig godt! Det er utrolig morro å leke seg med makro. Så i dag tenkte jeg å vise dere hvordan man kan ta makrobilder uten å kjøpe nytt kamerautstyr! Selv har jeg brukt Canon 50mm f/1.8 objektivet her.

_MG_6510 Her har jeg tatt bildet helt vanlig, og tatt fokusen så langt inn jeg bare klarer. Er ikke så spesielt nærme, er det vel? Jeg tar rett og slett av objektivet fra kamerahuset og holder det foran (omtrent to fingerlengder) slik at man fortsatt ser igjennom linsa på vanlig vis. Du må nok justere litt på blenderen eller lukkertiden, da bildene blir mørkere enn når det sitter fast. Nå gjelder det også å være stødig på hånda imens du tar bildet! Det er mye vanskeligere å fokusere når man holder både kamerahus og objektivet. Eventuelt kan du sette kameraet på et stativ for å gjøre det enklere. Knips, nå har du et makrobilde!_MG_6513

Kult, ikke sant? Har du prøvd dette trikset før?