_MG_6491

 

Åhh, tzatziki! Bruker det seriøst til alt, selv om en ekte greker sikkert ville hadde hatt lyst til å kverke meg med tanke på hva jeg putter tzatziki på. Som dressing i salater, istedenfor saus til kjøtt, på stekt squash eller rett og slett bare på skikkelig godt brød. Det er få ting som kan konkurrere med tzatziki og etter jeg var på Kreta for noen år siden fikk jeg virkelig øynene opp. Mamma viste meg en oppskrift som jeg bare måtte dele med dere! Det er utrolig enkelt og holder seg lenge i kjøleskapet. Originaloppskriften ligger her.
_MG_6469
Du trenger:
1 hel agurk
3 fedd hvitløk
1 beger mager kesam
3 ss lett eller ekstra lett rømme
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
_MG_6471 Start med å skrelle agurken. Rasp den deretter grovt. Legg agurkbitene i en sil eller eventuelt et kaffefilter i 45-60 minutter for å la vannet renne av. Finhakk løk og bland alle ingrediensene. La det ligge i kjøleskapet i 30 minutter før servering. Serveres til hva som helst! Er helt utrolig godt til for eksempel salat._MG_6480

Hva liker du å ha tzatziki til?