Fotoinnlegg er det lenge siden jeg har hatt, og siden påska er her og mange skal ut å reise tenkte jeg å gi dere noen personlige tips jeg selv har lært etter å være en fotoentusiast på tur. Håper dere liker tipsene!

1. Pakk lett.

Jeg vet det frister å ta med seg en hel haug av utstyr, men du gjør det mye lettere for deg selv å ta med deg minst mulig. Kamera, et (maks to) objektiver, ekstra minnekort og ekstra batteri holder i massevis! Husk at du faktisk skal klare å bære på disse greiene også!

Image and video hosting by TinyPic

 

2. Research.

Let litt rundt på nettet i forkant av reisen eller finn et lokalt turistkontor og spør om de har noen anbefalinger. En fjelltur er for eksempel en utrolig hyggelig opplevelse og i tillegg får man noen knallfine bilder hvis du er et sted med utsikt!

Image and video hosting by TinyPic

 

3. Legg merke til detaljer.

Hva gjør stedet magisk? Finn disse tingene og fang opp detaljene i linsa di. Du kommer garantert til å sette pris på disse bildene i senere tid!

Image and video hosting by TinyPic

 

4. Ikke vær redd for å være en turist.

Dette sliter iallefall jeg med ofte, men det er jo en helt tullete ting å tenke over. Legg deg ned på bakken om du tror det blir et kult bilde, spør andre om å ta bilde av deg foran turistattraksjoner. Turist er jo nettopp det du er, ikke vær redd for å fylle rollen!

Image and video hosting by TinyPic

 

5. Unngå turist-rushen.

Så nå har du blitt en vaskeekte turist med speilrefleksen hengende rundt halsen og kartet i hånda. Men det går an å tenke litt smart slik at du unngår den aller verste turist-rushen. Å reise utenom ferier for eksempel gir deg mye mere bolterom. Det finnes få ting som er så lite digg som undergrunnen i London i juli for eksempel. Å reise om vinteren til storbyer hjelper også (utenom i juletider.) Skal du besøke turistattraksjoner kan du også prøve å legge det til midt i uka istedenfor i helgen. Masse mennesker er stressende når man skal prøve å få bra bilder!

Image and video hosting by TinyPic

 

6. A room with a view.

Velg hotellet du skal bo på med omhu. Det kan nemlig hende du kan få noen skikkelig ekslusive roof-top bilder derfra. Hvis de ikke har åpent på taket kan du ringe å høre om du kan få et rom som ligger nokså høyt oppe.

Image and video hosting by TinyPic

 

7. Backup!

Dette kan jeg bare ikke få sagt nok. BACKUP!!! Jeg mistet alle bildene da jeg var i Sør-Afrika, og jeg sitter igjen med omtrent 9 bilder av mange, mange tusen. Utrolig kjedelig, og det verste er at det er kun min egen skyld. Så vær så snill å hør på meg, haha!

king_by_vonfishstick-d37pr3r

 

8. Stå opp tidlig.

Kom deg opp og opplev stedet du befinner deg når alle fastboende står opp. Folk går til jobb, løper med kaffen i den ene hånda og den lokale avisen i den andre. Prøv å få med deg disse øyeblikkene! De er magiske.

Image and video hosting by TinyPic

9. Vær oppe sent.

Spesielt om du er på byferie så er bildene du tar på natta virkelig et kapittel for seg selv. De blir som regel utrolig fine! Du trenger ikke drasse med deg stativ heller, en benk eller en stein fungerer like bra! Bare husk å kle deg godt og unngå å være alene i de større byene.

Image and video hosting by TinyPic

10. Ikke opplev ferien din igjennom linsa.

Sist, men ikke minst; kikk opp fra kameraet ditt. Vær i øyeblikket og ta inn alle sansene kameraet ditt aldri kan registrere. Dette er også utrolig viktig. Du skal føle du har opplevd noe nytt når du kommer hjem, ikke bare ha nye bilder.

_MG_9781