En ny sesong er på hell og du har helt sikkert gått til innkjøp av noen lette sommerklær allerede. Bare synd at ikke garderoben til oss vanlig dødelige vokser samtidig som klessamlingen. Her får du noen tips som kan gjøre utryddingen av skapet litt lettere!

Garderobe-detox.

Dra ut absolutt alt du har i skapet og legg dem i hauger. Hva skal kastes, hva skal doneres, hva vil du definitivt ha og hva vil du definitivt ikke ha? Og vær kritisk! Jeg pleier alltid å henge «kanskje»-haugen opp på kleshengere motsatt vei av alle andre plagg. Bruker jeg det så snur jeg det samme vei som alt det andre, henger det fortsatt feil vei etter et år et det bort med det! NO MERCY!

List opp favoritter og bomkjøp.

Når du går igjennom klærne dine burde du skrive en liste over dine absolutte favoritter og dine verste bomkjøp. Skriv gjerne også hvorfor du elsker eller hater dette plagget, er det fargen, fasongen eller stoffet? Da vet du hva du kan lete etter eller styre unna når du skal gjøre innkjøp til en ny sesong. Forhåpentligvis fyller du ikke opp skapet med nye bomkjøp.

_MG_0440

Pakk bort klær som tilhører en annen sesong.

Boblejakker, skibukser og kjeledressen trenger ikke ta plass i garderoben i sommersesongen. Legg det i bokser egnet for oppbevaring og legg dem bort.

Ikke lagre de sentimentale plaggene i garderoben.

Jeg har som de aller fleste noen ting i garderoben jeg ikke klarer å kvitte meg med, blant annet en gigantisk prinsessekjole jeg brukte hele tiden da jeg var seks år gammel.. Det er en skikkelig plassfyller, og det er jo bare utrolig unødvendig. Legg de i bokser egnet for oppbevaring så holder de seg fine lengre og tar ikke opp dyrebar plass. Da blir det også mye gøyere å kikke oppi boksene når man ikke ser dem og irriterer seg over dem hver dag.

_MG_1847Bruk god tid.

Å få orden i kleskaoset tar tid, og det er typisk at man begynner på dette og slenger ut alle tingene. Etter en halvtime er man lei, og det er fullstendig mayhem. Sett av god tid og ta ofte pauser. Resultatet blir bare ekstremt dårlig om man bare gjør det sånn halvveis.

Finn ting som kan brukes sammen.

Etter du har gjort alt ovenfor kan du prøve å finne ting som passer sammen i skapet. Har du kanskje et ufattelig kult skjørt/ noen lekre sko som ikke passer med noe annet i garderoben som du gjerne ville brukt? Prøv å gå til innkjøp av noe som kan brukes til dette. Vips, har du et nytt antrekk og slipper å kaste bort mer klær enn nødvendig.