Les gjerne del 1 også.

Søndag, søndag, søndag. Ukens bloggdag #1! I dag tenkte jeg å vise dere del 2 av fototipsene jeg har holdt på med en liten stund og håper så inderlig at de faller i smak. Jeg vet det er mange som tråler google for å få bedre bilder til bloggen sin, så jeg tenkte rett og slett å dele mine personlige tanker rundt dette.

Jeg har også vært i begynnerfasen en gang, og på kollasjen under ser dere hvordan mine bloggbilder så ut i 2012. På kollasjen over er det bloggbilder fra 2014/ 2015. Mye har forandret seg siden dengang, og jeg tillater ikke mobil- eller webcambilder på bloggen min lengre. Å lære seg fotografering er en evigvarende prosess, og om 2 år til kommer jeg kanskje til å kikke på bildene fra i år og tenke «fysja!». Man lærer nemlig hele tiden, og nye trender kommer og går i fotodelen av bloggingen, akkurat som sko, klær og hårfrisyrer. Her kommer da et nytt innlegg som viser litt av hva jeg har lært til nå.

Designet på en blogg har faktisk utrolig mye å si om hvor fort man klikker seg ut igjen, men også for hvor godt bildene dine blir fremstilt. Et rødt, skrikende design med blinkende elementer tar bort fokuset fra bildene dine. En ryddig blogg gjør at du kan gjøre mye ut av bildene dine, uten at det blir for mye. Liker du bildene dine enkle får du et rent og ryddig uttrykk ved å velge et diskre design. Et design burde også være såpass bredt at man kan laste opp bildene på 800px eller mer. Ellers kan de fort se veldig små og ubetydelige ut.Når man skal ta et bilde kan det være lurt å ha komposisjonsprinsippet i tankene. Noen ganger er det bare kjempekult å ha motivet helt i midten, men ofte kan du lage mer spenning i et bilde hvor hovedmotivet ikke ligger i sentrum av bildet. På eksemplet under kan du se at de 4 punktene hvor strekene krysses er det vi kaller «det gyldne snitt».

Image and video hosting by TinyPicNår du har tatt et knallbra bilde og brukt lang tid på å redigere det slik at fargene «popper» og alt er perfekt, også legger du det inn via bildeopplasteren på blogg.no og alt blir bare grått, trist og ute av fokus. Det er faktisk utrolig kjedelig! Jeg bruker alltid å laste opp via tinypic.com og hente html koden derfra og legge det inn i html-knappen i innleggs-boksen. På denne måten beholder man alle fargene og kvaliteten forblir den samme som den var i Bridge/Windows utforsker/ whatever. Det tar litt lengre tid, men det er sååå verdt det. Her lastet jeg opp et bilde med mye farger bare for å understreke poenget, og man ser virkelig at fargene blir utrolig blasse på bildene lastet opp av blogg.no bildeopplasteren.

Image and video hosting by TinyPicPerspektiv er noe som faktisk er utrolig morro å leke seg med. Mine personlige favoritter er fugleperspektiv (sett ovenifra og ned) og normalperspektiv (rett frem). På detaljbilder synes jeg virkelig normalperspektiv fungerer aller best, og det er den jeg bruker oftest. Når det gjelder mat og produkter jeg all in på fugleperspektiv. Ta gjerne bilder ovenfra og ned, nedenfra og opp og rett frem for å se hva som fungerer aller best på bildet.

Image and video hosting by TinyPicMisforstå meg rett, for man trenger absolutt ikke en hel haug med rekvisitter for å få bra bilder, men det hjelper. Ting som komplimenterer hverandre, eller ting som har en spennende tekstur kan være veldig fint å sette inn i et bilde. Hva som helst kan være rekvisitter, som en spennende bakgrunn med tekstur, blader, en plante, perler, et magasin.. Ja, hva som helst egentlig.

Image and video hosting by TinyPic


Å skape helhet i et bilde kan hjelpe med å skape mer spenning. Tar man farger som komplimenterer hverandre opp mot hverandre eller leker med forskjellige nyanser av samme farger kan virkelig disse skape en helhet i et bilde. På bildet under har jeg for eksempel rødt, grønt og blått.

Image and video hosting by TinyPicJeg håper jeg klarte å uttrykke meg på en noenlunde forståelig måte og at dere fikk bruk for tipsene. Mange kunne dere helt sikkert fra før av også. Kanskje kommer det en del 3 også etterhvert? Vi får se!